Jezus is onze Reddingslijn

In de dienst van die bewuste zondagmorgen stelde de dominee een bijzondere gast voor aan de gemeente die een bijzonder verhaal met de gemeente wilde delen. Het verhaal gaat over een vader, zijn zoon en een goede vriend van zijn zoon die een zeiltocht maken.

Tijdens die tocht worden ze overvallen door hevig noodweer, waarbij de twee jongens onverwacht over boord slaan.

De vader grijpt onmiddellijk de reddingslijn en moet in een fractie van een seconde beslissen aan wie hij de reddingslijn zal toewerpen.

Hij weet dat zijn zoon een levende relatie met de Heere Jezus heeft, en dat de vriend van zijn zoon eigenlijk niks van Jezus moet weten..

Terwijl de vader zijn zoon bij zijn naam noemt en over het water het uitschreeuwt: “jongen, ik hou van jou”, werpt hij de reddingslijn uit naar de vriend van zijn zoon. De vader weet en gelooft dat zijn zoon nu de eeuwigheid met Jezus ingaat. De gedachte dat die vriend dat niet doet, is voor hem onverteerbaar.. en daarom zijn keuze.

Van achter uit de kerk klinkt wat geroezemoes van jongelui die zich hardop afvragen: welke vader doet nou zoiets?

De bijzondere gast knikt en zegt dat hij de reactie van de jongelui heel goed kan voorstellen, en dat hij dit verhaal niet alleen vertelt om te zeggen dat hij zelf de vader is, maar ook.. dat de vriend van zijn zoon nu jullie dominee is.. Dan wordt het stil in de kerk, ook de jongelui.

Maar.. zo gaat hij verder, ik vertel dit verhaal ook als sprekend voorbeeld van Gods onbeschrijflijke liefde voor ons. Dat Hij ook voor ons gekozen heeft i.p.v. voor Zijn eigen Zoon Die Hij prijsgaf aan de kolkende zee en donkerheid van deze wereld en ons bestaan.

Daarom: God werpt ons elke dag, ook vanmorgen, in Zijn Woord als het ware Zijn reddingslijn Jezus Christus toe, om ons te redden van de ondergang.

 

- met dank aan ds. Eertink, Rijssen -