Gebruik uw dagen goed

Gebruik uw dagen goed

Bijbeltekst: Efeziers 5: 15, 16: Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik de dagen goed. 

Op een zondag zat Mary Smith met kromme tenen in de kerk toen ze hoorde dat de organist er op een gegeven moment naast zat. Ze zag hoe een tiener tijdens het bidden zat te kletsen. Ze kon het ook niet helpen dat het haar opviel dat er verschillende bloemen in het bloemstuk voor in de kerk verwelkt waren. Ze had het gevoel dat degene die het geld ophaalde goed in de gaten hield wat iedereen op de collecteschaal legde. Het maakte haar nijdig. Ze telde minstens vijf grammaticale fouten in de preek van de voorganger. Toen ze na het slotlied de kerk door de zijdeur verliet, dacht ze: Wat een slordig stelletje daar !

Amy Jones ging op een zondagmorgen naar de kerk en het ontroerde haar toen ze de akkoorden hoorde van "Een vaste burcht". Het trof haar diep toen ze hoorde hoe een tiener de schriftlezing deed. Ze was erdoor bemoedigd toen ze zag dat de kerk een collectie hield om hongerige kinderen in Nigeria te helpen. De preek van de voorganger bevatte het antwoord op een vraag waar ze al een tijd over piekerde. Ze bemerkte hoe het koor straalde van blijdschap toen ze het slotlied zongen. Ze liep de kerk uit en dacht: Wat een geweldige plaats om God te eren ! 

Mary en Amy gingen die zondag naar dezelfde kerk

Het komt uit: Dagboek voor vrouwen, een opkikker voor iedere hectische dag, van de IBB (Internationale Bijbelbond)